Trekkingsschoenen

Trekkingsschoen Lowa

Wil je trekkingsschoenen vergelijken of al direct aanschaffen? Zorg er dan voor dat je de schoenen uit de juiste categorie aanschaft en je er zeker van bent dat ze volledig aan je wensen voldoen. Het is daarbij vooral verstandig om te letten op de stijfheid van de zool en de ondersteuning die ze bieden tijdens het wandelen. Ga dus ook altijd even een stukje lopen op de trekkingsschoenen en probeer er daarbij voor te zorgen dat de meest extreme omstandigheden zo goed mogelijk nagebootst worden.

Trekkingsschoenen uit categorie B

De wandelschoenen uit categorie A zijn over het algemeen niet erg goed geschikt voor het maken van een wandeltocht. De trekkingsschoenen vinden we vooral in categorie B, aangezien dat schoenen zijn die wat meer stevigheid bieden, maar aan de andere kant nog altijd een soepele zool kennen. Het bovenwerk van de schoen zorgt ervoor dat er een goede ondersteuning van de enkel plaatsvindt, waardoor je daar minder snel last van zal krijgen. De trekkingsschoenen uit categorie B zijn goed geschikt voor het maken van een lange of meerdaagse wandeltocht, waarbij je het grootste deel van de tijd over goede paden zal lopen.

Trekkingsschoenen uit categorie C

Daarnaast zijn er de trekkingsschoenen uit categorie C, die over het algemeen net wat duurder zijn. Deze schoenen zijn wat minder soepel in de zool, maar bieden aan de andere kant meer stevigheid. Dit kan met name goed van pas komen op het moment dat je de bergen intrekt, of je op een andere manier te maken zal krijgen met ruig terrein. De schoenen zijn op een zeer robuuste manier uitgevoerd en kennen een zool die voorgevormd is. Hierdoor is er sprake van een goede afwikkeling en kun je met de trekkingsschoenen uit categorie C een langere tijd comfortabel lopen.

Trekkingsschoenen met elkaar vergelijken

Je kunt de trekkingsschoenen het best met elkaar vergelijken door allereerst goed te kijken naar de soepelheid van de zool. De meer soepele zolen zijn het best geschikt voor trektochten over de goed begaanbare paden, terwijl het meer ruige terrein vraagt om een minder soepele zool. Aan de andere kant is het verstandig om voor meer ondersteuning van de enkel en de rest van de voet te zorgen wanneer het terrein ruiger wordt. Op die manier kun je de trekkingsschoenen met elkaar vergelijken en er uiteindelijk voor zorgen dat je op een prettige wijze kunt gaan wandelen.