Wandelvakantie

Wil je een wandelvakantie gaan ondernemen? Denk dan goed na over het type vakantie dat je graag wilt boeken, aangezien je op verschillende manieren kunt gaan wandelen. Je kunt ervoor kiezen om door Nederland te wandelen, of aan de andere kant juist de bergen in te trekken. Verder kun je kiezen voor de tochten over goede paden, of een trektocht maken door meer ruig terrein. Ook kun je tijdens een wandelvakantie besluiten te gaan bergbeklimmen, al heb je daarvoor wel speciale stugge schoenen nodig, ter ondersteuning van je voeten.

Wandelvakantie in Nederland

Je kunt er allereerst voor kiezen om een wandelvakantie in Nederland te boeken, waardoor je de mogelijkheid hebt ons prachtige land te gaan bekijken. Het unieke van Nederland is dat het overal plat is, waardoor je er verstandig aan doet om wandelschoenen in categorie A of B aan te schaffen. Deze schoenen zijn goed geschikt voor de paden die er in Nederland te vinden zijn, aangezien die kwalitatief weinig te wensen over laten. Je kunt er tijdens een wandelvakantie in Nederland voor kiezen Limburg in te trekken, maar ook het oosten en noorden van Nederland zijn prachtig.

Wandelvakantie door de bergen

Indien je liever de grens over gaat tijdens een wandelvakantie is het een uitstekend idee om eens naar de bergen te trekken. In landen als Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Spanje kun je heerlijk wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de dalen. Afhankelijk van de trektochten die je wilt gaan maken is het verstandig om wandelschoenen uit categorie B of C aan te schaffen. Indien je van de paden af zal wijken of het terrein op een andere manier ruig zal zijn is C de beste keuze. De wandelschoenen zullen er dan voor zorgen dat je een comfortabele wandelvakantie hebt, waarbij je op een unieke manier van het landschap kunt gaan genieten.

Wandelvakantie over lange afstand

Je kunt er daarnaast natuurlijk voor kiezen om een wandelvakantie te boeken of te organiseren, waarbij je een zeer grote afstand zal overbruggen. De wandeling naar Compostella in Spanje is wellicht de meest bekende, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een land als Italië toe te lopen. Door er alle tijd voor te nemen kun je heerlijk tot rust komen. Zorg er tijdens je wandelvakantie wel voor dat je de beschikking hebt over de juiste schoenen. Je zal waarschijnlijk het meest hebben aan de wandelschoenen uit categorie B.

Wandelvakantie en klimmen

Tenslotte kun je er tijdens een wandelvakantie natuurlijk voor kiezen om echt de bergen in te trekken en deze ook daadwerkelijk te gaan beklimmen. In dat geval dien je er rekening mee te houden dat je echt stevige schoenen nodig hebt, met een stugge zool. Het is dan verstandig om wandelschoenen uit categorie D aan te schaffen, ook al vraagt dat om een flinke investering. Je hebt op die manier een heerlijke wandelvakantie in de bergen, waarbij je voeten in ieder geval zo min mogelijk pijnlijk aan zullen voelen.